दिनचर्या : पाठ-10 कक्षा-3

दशमः पाठः — दिनचर्या
(daśamaḥ pāṭhaḥ — dinacaryā)
हिन्दी: दसवाँ पाठ — दिनचर्या
शोभा प्रातः उत्तिष्ठति।
(Śobhā prātaḥ uttiṣṭhati.)
हिन्दी: शोभा सुबह उठती है।
शोभा फेनिलेन हस्त-प्रक्षालनं करोति।
(Śobhā phenilena hasta-prakṣālanaṃ karoti.)
हिन्दी: शोभा साबुन/फेन से हाथ धोती है।
शोभा मुखं दन्तान् च क्षालयति।
(Śobhā mukhaṃ dantān ca kṣālayati.)
हिन्दी: शोभा मुख और दाँत साफ़ करती है (ब्रश करती है)।
अनिलः स्नानं करोति।
(Anilaḥ snānaṃ karoti.)
हिन्दी: अनिल नहा/स्नान करता है।
शोभा भोजनं करोति।
(Śobhā bhojanaṃ karoti.)
हिन्दी: शोभा भोजन करती है।
अनिलः भोजनं करोति।
(Anilaḥ bhojanaṃ karoti.)
हिन्दी: अनिल भोजन करता है।
शोभा विद्यालयं गच्छति।
(Śobhā vidyālayaṃ gacchati.)
हिन्दी: शोभा विद्यालय जाती है।
अनिलः विद्यालयं गच्छति।
(Anilaḥ vidyālayaṃ gacchati.)
हिन्दी: अनिल विद्यालय जाता है।
शोभा अध्ययनं करोति।
(Śobhā adhyayanaṃ karoti.)
हिन्दी: शोभा पढ़ाई/अध्ययन करती है।
अनिलः अध्ययनं करोति।
(Anilaḥ adhyayanaṃ karoti.)
हिन्दी: अनिल पढ़ाई/अध्ययन करता है।
सायंकाले शोभा मित्रैः सह क्रीडति।
(Sāyakaale Śobhā mitraiḥ saha krīḍati.)
हिन्दी: शाम के समय शोभा मित्रों के साथ खेलती है।

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top